31 januari 2017

När man inte vet

Ojj ja. Var ska man börja. Vet inte om ni alls bryr er eller är intresserad, men en mamma behöver få skriva av sig lite ibland, och kanske vet någon av er vad jag kan göra. Saken är den att, nu har den här mammans energi gått ur henne och det finns inte mycket kvar. Batterierna laddas nog igen, men saaaktat går det.

Theo, underbara Theo. När han är förkyld får han ibland en hemsk hosta. Ingen vanlig sådan, utan hemsk. Han är inte så värst förkyld mera, men hostan är kvar. När han anstränger sig det minsta så får han hostattacker. Ibland hostar han tills han kastar upp. Flera gånger varje dag. Jag lider med honom. Så mycket. Ett barn ska väl få leka utan att få hostattacker!? 
Jag själv misstänker starkt att han har någon form av förkylningsastma.

Eliah. Jag kan nästan inte skriva det här utan tårar i ögonen. Jag är säkert bara nojjig eller nåt. Eller en mamma. Men jag vet inte vad jag ska ta mig till med honom. Nu är han sjuk igen, han bara ligger och sover. Huvudvärk IGEN. Han är trött ofta. (Har nog pratat med rådgivningen om det, men de har försäkrat mig om att det hör till när man har feber osv.) Jo kanske det, men så ofta?  En gång när jag var gravid och hade hem blodsockermätaren så testade jag på honom, blodsockret var normalt. Ja det här betyder att jag under flera år varit orolig att nåt inte står rätt till med grabben. Jag har googlat en heel del. Man blir väl bara mer och mer orolig då. Jag har ofta tänkt att han bara inte är riktigt lika energisk som sin storebror, när han sagt ofta att han är trött och inte orkar gå mer, cykla mer osv osv. Någon som tkr det låter onormalt. Hör gärna av dig om du har tips. Jag går sönder snart. Såå till nästa lilla hjärta. Isak, han är en för sig själv. En härlig envis gosse. Han som plötsligt har fått utslag, kliande eksem över heeeeeela kroppen. Han har aldrig förr haft så. Len och fin hud har han haft. Men det är dock under utredning. Antagligen allergier.

Det är sådana saker som tar min tid nu. Som gör mig orolig, nojjig, stressad, trött, utmattad... så nu ber jag om nya krafter. Som jag så ofta gör. Ha en fin vecka.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker du ska kräva att få vidare-undersökning på Eliah. Hur gammal är han? Barn, speciellt små barn har ju ytterst sällan huvudvärk. Så om han har det ofta sku jag nog börja ta prover för att utesluta att de är något allvarligt. Ber att ni får bli friska och få energin tillbaka.

Ingrid Björkskog sa...

Jag ringde en gång till jouren då han hade hög feber och huvudvärk. De menade att det var vanligt att barn har huvudvärk. Men man blir lite orolig då det är ofta. Han är fyra år. Jo, tänkte ringa imorgon. Tack! ❤

Minna Holmborg sa...

Tycker det låter som typisk förkylningsastma. Precis så har vår Matheo. Se om ni kan få utskrivet en babyhaler och ventoline på recept, så får ni själva ge det vid behov. Det har hjälpt Matheo enormt.
Jag skulle nog kräva ett läkarbesök åt Eliah, det låter inte så bra.
Tungt när allt kommer på en gång, sänder lite extra styrka! <3

Martina sa...

Vi for in till jouren en kväll med vår son, när han hade så hemsk huvudvärk, och bara skrek(han hade haft flera gånger tidigare också) vi blev tagna på allvar, och allt undersöktes..blodprov, ögonläkare o. Till slut magnetröntgen i Vasa. Inget hittades,som tur var.. Så diagnosen blev migrän, efter att dom uteslutit "allt" annat. Åt oss sa dom att de vill undersöka barn med huvudvärk ordentligt, så jag hoppas ni blir tagna på allvar och får en utredning. Ingen ska behöva leva med ovisshet! Styrka till er!

Ingrid Björkskog sa...

Tack för tips! Ska kollas upp! Ja, tungt är det, men det ska gå ❤

Ingrid Björkskog sa...

Ojj. Tur att det inte var något allvarligt. Mina tankar har också varit att det kan vara det värsta. Men det ska vi hoppas. Eliah ska få läkartid. Tack! Nej, det är jobbigt att inte veta.

Ingrid Björkskog sa...

*hoppas att det INTE är..