09 november 2016

lager på lager

Jag lovade att jag skulle skriva ett inlägg om hur jag klär barnen, och jag tycker de är varma. (modellen var inte så nöjd)


Första lager: Tunt ull underställ alla gånger. Under yllebyxorna har Isak även en tunn ull byxa. Det som är så underbart med ren ull (speciellt merinoull) är att det andas, håller värmen även fast det blir fuktigt, och det blir det då kroppen svettas. Bomull blir kallt mot kroppen, så aldrig bomull mot kroppen när det är kallt. Även yllesockorna är mot huden, inga strumpor under. Det finns tunna merinoull strumpor som man kan ha under sockorna om man vill.

Lager nummer två: Det beror på hur kallt det är, jag brukar lägga vanliga bomulls byxor och tröja på understället, men på dessa bilder lag jag bara tjockare yllebyxor över, och en ylletröja. Halsskydd kommer också på här.


Lager tre: Här kan man även lägga tjockare yllekläder efter väder, om man lag vanliga bomullskläder som lager två. Men här som lager tre lag jag ytterkläderna, en vatten och vind tålig halare, vantar (med yllevantar först), mössa. Om det är jättekallt så kan man även lägga en hjälmmössa under (helst i ull den också). 
Jag lovar att era barn kommer inte att frysa!
kom gärna med egna tips!PS: Ullkläder kostar ju en del, så det gäller att passa på när de finns på rea. Barnen (läs jag) har önskat till födelsedagar och jul. Plus att barnen har fått ärva en del som jag är otroligt tacksam för. Barnens mormor, mostrar, gammelfarmor, gammelmoster har stickat byxor, tröjor, sockor, halsskydd och vantar.
Vi börjar ha ett lager nu i alla olika storlekar. Sen är det viktigt att tvätta plaggen rätt, på ulltvätt med ull tvättmedel. VIKTIGT!


Inga kommentarer: