30 mars 2015

nya tag

Som jag skrivit förut så har haft glutenfritt till Theo en tid, utan någon förbättring. Nu är vi även fått testat olika allergier, och tyvärr så har han en hel del allergier. På något sätt är det skönt, att man liksom har svar på det man så länge funderat på. Så nu är killen på sträng diet, och efter några veckor skall vi prova ge ett ämne och se hur han reagerar. Jag tänker skriva ut hela listan med allergier här, i hopp om lite tips, recept och sånt!

Vete, Råg, Korn, Mjölk, Tomat, Lök, Potatis, Äppel, Citrusfrukter, Kiwi, Hasselnöt, Soja, Candida, (färgämnen E110, E120, E123, E124, E122, E127, E132) E310.

Han kan alltså i princip äta ingenting, känns det som just nu. Det går mycket i banan, fröknäckebröd, smoothie, riskaka, knackorv, blomkål, broccoli m.m. Det jag funderar mest på är goda, enkla mellanmål, kanske nån småkaka som man kan baka å ha med då man hälsar på. Glutenfria kex kan han inte äta då de flesta innehåller potatismjöl, tyvärr. Jag vill verkligen för allt i världen att han ska få må bra nu!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur har dom testat? Blodprov? De flesta recept med vetemjöl går att göra lika bra med rismjöl.... Och blir goda....

Anonym sa...

Fråg åv fastrona diin L å C som har fleir båne me allergie. Ti har säkert mytchi tipse! Om a kan ita havre så kan du baka kex å kakor på havremjöl. Finns ti köpas eldä så mixar du havregryn �� Lycka till! /Anna

Anonym sa...

Bananplättar,2 ägg och 1 banan. Det kanske han kunde äta till mellanmål

Anonym sa...

Funkkar ganska bra att baka me kokosmjöl å mandelmjöl. Som ett tips bara :)

Ingrid Björkskog sa...

Tack för alla tips! vi använder mycket havremjöl, rismjöl och quinoa flingor :)