30 oktober 2012

Hur hinner ni?

En fråga till alla mammor. Speciellt ni med flera än ett barn. Jag tycker inte man hinner med nåt på dagarna, alltså det är fullt upp med två barn, från morgon till kväll. Hur hinner ni t.ex laga mat, tvätta kläder, städa osv. Matti är ju hemma nu så då hinner man lite mer.. men när han börjar jobba..usch vad nervös jag blir bara av tanken. hmm.

12 kommentarer:

Anonym sa...

jag har två barn på 2½ å 1½ år och väntar tredje i april. exakt som du kände jag när jag fick andra barnet. men man måste inte hinna med allting. och det blir nog bättre sen efter några veckor när inte den mindre skall äta lika mycket som i början. Lycka till!

ingrid sa...

Din mor bruker å si at det tar 6 uker å komme i gjenge, og før du er vant til et til barn. Tror det ligger mye sannhet i det..

Anonym sa...

Jag har också två barn och väntar tredje. Till först kan det kännas så men efter en tid så blir du van med det. Sen gör du massa saker på samma gång, du venjär dej nog, men på din egen tid :) Sen när barnen växer "ihop" och börjar leka till sammans då börjar man hinna med massa saker, om int redan före det :) Lycka till!

Anonym sa...

Jag har tre barn, äldsta är 3år och yngsta är 4månader gammal. Jag tycker att jag hinner med det mesta, mellan varven hinner jag t.o.m. sitta framför datorn :). Men nog måste jag välja emellanåt vad jag gör, ett tips är att försöka få barnen att vila på samma gång, då alla sover hinner man med mycket :)

Anonym sa...

Jag glömde ett till tips, de e bra att man är så att säga ett steg före helatiden då det gäller maten, att man har följande måltid klar eller förbereder det i god tid innan måltiden så att det inte gör något fast man t.ex. hamnar att amma strax före. Lite svårt att förklara men jag tror du förstår vad jag menar. Dehär har jag själv varit dålig på nu, å de märks på mig jag är mera stressad nu, än då jag var ett steg före helatiden. Du kommer att klara det, jag minns själv också hur orolig jag var tillförst, men man blir snabbt van :) Ha det så bra!

Ingrid Björkskog sa...

Nej, man måste ju inte hinna med allt, men med nåt iallafall. Hoppas det känns bättre efter några veckor :)

Ingrid Björkskog sa...

Kanskje det :)

Anonym sa...

du skall fösök attlära barnen att sova meddas vila på samma gång, det är inte alls bråttom att hinna med allt, vila själv när barnen gör det. Det är viktigare att lämna bårt ett eller flera arbeten och läka med barnen i stället eller nånting annat. Jag städar och gör saker och ting på kvällen i stället och hushållet får vänta tills des, det blir stökit om dagen endå.Å så Man kan laga så mycket mat så de räcker till nästa dag så måst man int göra maten varje dag, effter några veckor ser du hur fint det går :)

Ingrid Björkskog sa...

Tack! :)

Ingrid Björkskog sa...

Dom vilar på samma gång, och då är jag oftast så slut så jag inte orkar med nåt :) men tack!

Ingrid Björkskog sa...

hmm, ett steg före. Så att man lagar maten tidigare och bara värmer sen eller? Tack!

Ingrid Björkskog sa...

Du låter lite som mig, som orkar på kvällen. Eller inte just nu, men jag brukar orka mest då när barnen sover :) Tack!