17 juli 2011

Vecka 35

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.Hur JAG mår:  Jag har kännt mej illamående denhär veckan, kastade upp idag, känns hela tiden som magen är överfull, det ryms inget extra. Har halsbränna, men inte så svullna ben just nu, men har haft! Vaknar flera gånger varje natt och besöker WC ^^ 
Jag känner verkligen att bebisen är stor nu, det trycker från båda hållen, h*n tkr det är trångt. H*n sparkar mest mellan 22-01, sparkar också på dagen med jämna mellanrum. 


Mamma & Pappa väntar på dej lilla hjärtat <3

Inga kommentarer: